top of page
Εικόνα συγγραφέαΒασίλης Χατζής

Κατακράτηση Υγρών & Άσκηση-Τροφές


Η Κατακράτηση Υγρών-γνωστή και ως οίδημα-συμβαίνει όταν συσσωρεύονται υγρά σε διάφορα σημεία του σώματος μας. Γενικά προκαλείται από την αδυναμία αποβολής των υγρών από τους ιστούς του οργανισμού! Τα πόδια και η κοιλιά είναι οι περιοχές του σώματος που επηρεάζονται περισσότερο και συχνότερα από την συγκεκριμένη πάθηση.

Μία από τις βασικότερες συνήθειες για την αποφυγή της Κατακράτησης Υγρών είναι να περιορίσουμε την κατανάλωση του αλατιού αλλά και την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών. Και να ξεκινήσουμε να τρεφόμαστε με πολλές διουρητικές τροφές, που βοηθούν να αποβάλλουμε το περίσσιο νερό που συσσωρεύεται στο σώμα μας, όπως η ντομάτα,ο ανανάς, η αγκινάρα αλλά και τα σπαράγγια!


Αρκετά σημαντική είναι η Σωματική Άσκηση, που συνεισφέρει στην καλή κατάσταση του οργανισμού! Στην περίπτωση της κατακράτησης υγρών, όχι μόνο ενδυναμώνει τους μυς και αποδιώχνει τις συνήθειες της καθιστικής ζωής, αλλά είναι εξίσου υπεύθυνη για την αποβολή όλων των επικίνδυνων στοιχείων μέσω του ιδρώτα!! Οι καλύτερες ασκήσεις που εστιάζουν σε αυτό είναι αυτές που βασίζονται στην αεροβική. Αυτού του τύπου οι ασκήσεις ενθαρρύνουν την έντονη εφίδρωση, γεγονός που βοηθά τα υγρά που μένουν στους ιστούς να εμφανίζονται σταδιακά.


Η Σωματική Άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε το βάρος από το περιττό νερό βραχυπρόθεσμα! Γυμναστείτε και απαλλαγείτε από την κατακράτηση υγρών λοιπόν!


Επιπλέον, πιείτε άφθονο νερό και απαλλαγείτε από την κατακράτηση υγρών! Αυτό με την πρώτη ματιά μοιάζει οξύμωρο. Προσπαθούμε να απαλλαγούμε από το περίσσιο νερό που έχει μαζευτεί στο σώμα μας, αλλά στην πραγματικότητα η κατανάλωση νερού όντως βοηθάει αυτή τη διαδικασία. Αν πίνετε πολύ νερό, ενεργοποιείτε το ουροποιητικό σας σύστημα και ενισχύετε τη λειτουργία των νεφρών.!

84 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page