top of page
Εικόνα συγγραφέαΒασίλης Χατζής

Κρυμμένες θερμίδες, πώς να τις αποφύγετε;


Το μυστικό για να χάσουμε βάρος είναι να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίμε. Πολλές φορές είναι δύσκολο να μειώσουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε, για αυτό το λόγο σας παρουσιάζουμε μερικά χρήσιμα tips για πετύχουμε γρήγορα τους στόχους μας!


  • Περιορίστε τις σάλτσες στο φαγητό

Γνωρίζουμε ότι προσθέτουν υπέροχη γεύση και στο πιο απλό πιάτο αλλά το να προσθέσετε μαγιονέζα η κέτσαπ στο φαγητό αυξάνει την θερμιδική κατανάλωση πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεστε. Σκεφτείτε το ότι ένα μικρό κουταλάκι μαγιονέζα προσθέτει 57 θερμίδες στο γεύμα σας!


  • Μην πίνετε θερμίδες

Πολλά ροφήματα που συνοδεύουν τα γεύματα περιέχουν κρυμμένες θερμίδες, όπως για παράδειγμα η σόδα, ενώ παράλληλα συσχετίζονται με τον Διαβήτη τύπου 2. Το ίδιο ισχύει φυσικά για το αλκοόλ, τον καφέ με πολύ ζάχαρη και επεξεργασμένους χυμούς.

Μην προσθέτετε ζάχαρη στον καφέ ή στο τσάι. Τα δυο αυτά ροφήματα είναι υγιεινά αν καταναλώνονται σκέτα. Προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη προσθέτετε 16 θερμίδες στο ρόφημα σας.


  • Μαγειρέψτε το δικό σας γεύμα

Πάρτε τον έλεγχο της διατροφής σας, μαγειρεύοντας οι ίδιοι για τον εαυτό σας. Όταν μαγειρεύουν άλλοι για εσάς δεν γνωρίζετε ποια ακριβώς υλικά χρησιμοποίησαν και τι θερμίδες αυτά κρύβουν.

Μην αγοράζετε junk food για το σπίτι. Αν είσαστε από τα άτομα που τρώνε όταν στρεσάρονται αυτή η συνήθεια μπορεί να αυξήσει πολύ τη θερμιδική σας κατανάλωση.


  • Χρησιμοποίησε μικρότερα πιάτα

Τα μεγάλα πιάτα χρειάζονται περισσότερο φαγητό για να γεμίσουν και οδηγούν στην υπερκατανάλωση τροφών. Χρησιμοποιώντας μικρότερα πιάτα ελέγχεις καλύτερα τον αριθμό των θερμίδων τις οποίες καταναλώνεις.


  • Γέμισε τα γεύματα σου με λαχανικά

Έρευνες δείχνουν , ότι οι περισσότεροι δεν καταναλώνουν αρκετά λαχανικά, με το να γεμίζεις το μισό σου πιάτο με λαχανικά, χορταίνεις λαμβάνοντας χαμηλότερες θερμίδες ενώ αυξάνεις την κατανάλωση σου σε αυτά τα χρήσιμα θερμιδικά στοιχεία.


  • Ξεκίνα το γεύμα σου με ένα χαμηλά θερμιδικό starter

Μία σαλάτα ή μία θρεπτική σούπα μπορούν να αποτελέσουν ιδανική επιλογή.

Κατανάλωσε αργά το γεύμα σου. Φάει αργά και μάσα καλά τις μπουκιές σου αυτό θα δώσει χρόνο στο στομάχι σου να στείλει μήνυμα στον εγκέφαλο για τυχόν κορεσμό.

  • Να τρως χωρίς να σου αποσπούν την προσοχή

Είναι μεγάλο λάθος να τρώμε βλέποντας τηλεόραση, μπορεί να οδηγήσει και σε 30% μεγαλύτερη θερμιδική κατανάλωση.

  • Να τρως μικρές εκδοχές γλυκισμάτων

Διάλεξε την μικρή εκδοχή της αγαπημένης σου σοκολάτας.


Ακολουθήστε τις συμβουλές μας σε συνδυασμό με ένα καλό πρόγραμμα άσκησης και θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα σας.

33 Προβολές1 Σχόλιο

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

1 comentario


Nagme Rohani
Nagme Rohani
17 ene 2021

Thanks for the advice 😊

Me gusta
bottom of page