top of page
Εικόνα συγγραφέαΒασίλης Χατζής

Συμβουλές διατροφής για τη περίοδο της νηστείας



Την περίοδο της νηστείας απέχουμε από την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προελεύσεως

όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, τα οποία αντικαθιστούμε με την αυξημένη κατανάλωση τροφίμων όπως τα όσπρια, τα θαλασσινά, τα φρούτα, τα λαχανικά και

και φυσικά από τα ζυμαρικά και το ψωμί.


Αν και τα χαρακτηριστικά διατροφής την περίοδο της νηστείας μοιάζουν με εκείνα της μεσογειακής διατροφής, η οποία είναι

εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα ώστε να αντλήσουμε από αυτήν μόνο θετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό μας.



  • Μην ξεχνάτε να καλύπτετε τις ανάγκες του οργανισμού σας σε πρωτεΐνες. Την απώλεια πρωτεΐνης από την κατανάλωση κρέατος μπορούν να καλύψουν τροφές όπως τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα προϊόντα σόγιας, τα προϊόντα ολικής άλεσης αλλά και τα θαλασσινά.

  • Δώστε σημασία στις πηγές ασβεστίου, τη θέση των γαλακτοκομικών μπορούν να πάρουν το μπρόκολο, ο χαλβάς, το σουσάμι, το γάλα σόγιας και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

  • Σούπερ SOS κατά την περίοδο της νηστείας είναι η πρόσληψη σιδήρου. Δυστυχώς, ο σίδηρος φυτικής προέλευσης δεν έχει το ίδιο ποσοστό απορρόφησης με τον σίδηρο ζωικής προελεύσεως. Ένα κόλπο ώστε να αυξήσετε την απορρόφηση του είναι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C , όπως είναι οι φράουλες, τα λεμόνια, οι πιπεριές, ο φρέσκος χυμός πορτοκάλι και τα παράγωγα του μηλικού οξέως (ξύδι & λευκό κρασί κ.α.).

  • Μην ξεχνάτε ότι η περίοδος της νηστείας είναι ιδανική περίοδος για την αποτοξίνωση του οργανισμού, μην πέφτετε στην παγίδα της αυξημένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Διατηρήστε μία πλούσια και ισορροπημένη διατροφή καθώς μετά το Πάσχα έρχεται η έξοδος μας στις παραλίες και δεν πρέπει να χαλάσουμε την καλή δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με την γυμναστική!




53 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page