top of page
Εικόνα συγγραφέαΒασίλης Χατζής

Αξιολόγηση: Το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου σου


Η σημασία της αξιολόγησης και του ιδανικού προγράμματος άσκησης


Η άσκηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της υγείας και συνεπώς πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Το σημαντικότερο ώστε η άσκηση να ενταχτεί στη ρουτίνα μας και να είναι ασφαλής επιφέροντας τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι να λαμβάνονται υπόψη οι βασικές αρχές της προπονητικής αλλά και ιδιαιτερότητες τους κάθε ατόμου. Πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται με την αξιολόγηση του κάθε αθλούμενου και την επιλογή του ιδανικού για εκείνον πλάνου άσκησης.



Αξιολόγηση → Καθορισμός Στόχων → Σχεδιασμός → Εφαρμογή → Αξιολόγηση


Η αξιολόγηση είναι το ίδιο σημαντική πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια και στο τέλος του προγράμματος ώστε να αξιολογείται η πορεία και τα αποτελέσματα του εκάστοτε συστήματος άσκησης.


Στην αρχή η αξιολόγηση πραγματοποιήστε ώστε ο πιστοποιημένος επαγγελματίας της άσκησης να μπορέσει να αναγνωρίσει το επίπεδο φυσικής κατάστασης του ασκουμένου ώστε να οργανώσει το πρόγραμμα άσκησης του με ασφάλεια.

Στη συνέχεια η αξιολόγηση πραγματοποιείτε ώστε να αναγνωριστεί κατά πόσο το πλάνο άσκησης χρήζει αλλαγή και τέλος, για να μας φανερώσει κατά πόσο το πρόγραμμα άσκησης που επιλέχθηκε ήταν τόσο αποτελεσματικό όσο θα θέλαμε.


Πολύ σημαντικό να αναφερθεί πως η αξιολόγηση μπορεί να δώσει σημαντικά αποτελέσματα αν υπάρχει από τον ασκούμενο η απαραίτητη συνέπεια.


Μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση καλό θα ήταν να περιλαμβάνει δοκιμασίες οι οποίες αξιολογούν τα σωματο-μετρικά χαρακτηριστικά και τις ικανότητες φυσικής κατάστασης (μυϊκή & αερόβια κατάσταση, αντοχή και ευλυγισία).


Στο Royal Fit ακολουθούμε πιστά τις προπονητικές αρχές όπως και τις μετρήσεις σε όλα μας τα μέλη καθώς πιστεύουμε πως αποτελούν μονόδρομο στην επιτυχία!

67 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page