top of page

Oι 5 Ασκήσεις που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα μετά τα 50

Μετά τα 50 πολλές φορές το γυναικείο σώμα αλλάζει. Αλλά η γυμναστική οφείλει να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μίας γυναίκας για πολλούς λόγους. Πρώτος λόγος, είναι φυσικά η διατήρηση μίας καλής φυσικής κατάστασης και δεύτερος λόγος εξίσου σημαντικός ή ψυχική υγεία.

Η συχνή άσκηση, όχι μόνο διατηρεί το σώμα σε φόρμα, αλλά κάνει τα κόκαλα πιο γερά, ενισχύει την διάθεση και τη μνήμη, ενώ περιορίζει την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών.

Οι αλλαγές που γίνονται στο σώμα μίας γυναίκας μετά τα πενήντα καθιστούν την άθληση πιο απαραίτητη από ποτέ.

Οι γυναίκες που διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους, λόγω των ορμονικών αλλαγών που επέρχονται με την εμμηνόπαυση διαπιστώνουν σημαντικές διαφορές στο σώμα τους που σχετίζονται με τη μείωση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας, αλλά και την επιβράδυνση του μεταβολισμού.

Χαρακτηριστικό αυτής της ηλικίας και κυρίως μετά τα 50 είναι η αύξηση του σωματικού βάρους.


Μην τα παρατάτε σε ότι ηλικία και να βρίσκεστε! Ακολουθούν πέντε tips που θα σας βοηθήσουν!





1. Περπατήστε και κερδίστε

Το περπάτημα ή αλλιώς βάδισμα είναι μια φυσική δραστηριότητα που δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινότητα. Είναι γνωστό πως το περπάτημα συμβάλει στην σωματική και ψυχική υγεία. Αποτελεί ένα πολύ καλό μέσο ώστε να διώχνουμε το στρες και να γεμίζουμε τους πνεύμονες μας με οξυγόνο.

Σύμφωνα με μελέτες ο ιδανικός στόχος για την πλειονότητα των ανθρώπων θα πρέπει να είναι από 6.500 έως 8.000 βήματα την ημέρα.

Προτίμησε να μετακινηθείς με τα πόδια παρά με το αυτοκίνητο!


2. Για την καταπολέμηση και την πρόληψη του πόνου στην μέση, κάντε σανίδα

Κάνοντας αυτή την άσκηση 3 φορές την εβδομάδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τονίσουμε όλους τους μύες του σώματος μας. Ενισχύει τους κοιλιακούς μας, τους μύες του στήθους, και εκείνους που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη. Ολόκληρη η μέση μας σφίγγει και στηρίζει τη πλάτη μας.

Σας συστήνουμε την σανίδα να την ξεκινήσετε για 3 σετ από 30'' και προοδευτικά να αυξάνεται τα δευτερόλεπτα.


 3. Για να καταπολεμήσετε την οστεοπόρωση – σηκώστε Βαράκια

Η μυϊκή μάζα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά και η πυκνότητα των οστών μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Για αυτό λοιπόν πρέπει να δώσετε έμφαση στη μυϊκή ενδυνάμωση με βάρη γιατί εκτός των άλλων προλαμβάνει και τους πόνους των αρθρώσεων. Ο συνδυασμός των ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης με αεροβική προπόνηση είναι το ιδανικό.


4. Για την προστασία της καρδιάς, κάντε αερόβια άσκηση

Στην ηλικιακή ομάδα 40-60 ετών συνιστάται η αεροβική άσκηση μέτριας έντασης που μπορεί να επιτευχθεί με το τρέξιμο, το ποδήλατο ή τον χορό. Για τη βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης, τη μείωση του ποσοστού λίπους στο σώμα και τη βελτίωση του καρδιαγγειακού και του καρδιοαναπνευστικού συστήματος. 


5. Κάντε διατάσεις

Οι καθημερινές διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ευλυγισίας και του εύρους κίνησης στις αρθρώσεις σας.

Οι διατάσεις θα βοηθήσουν στη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος. Κυρίως της πλάτης αφού οι γυναίκες λόγο του μαστού έχουν την τάση οι ώμοι να πέφτουν μπροστά δημιουργούντος κύφωση.





129 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page