top of page

Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου σύστημα με Βιταμίνη C

Έγινε ενημέρωση: 27 Ιαν 2022


Η βιταμίνη C είναι μια απαραίτητη για τον οργανισμό βιταμίνη, που δυστυχώς το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του. Ωστόσο, για πολλούς λόγους έχει συνδεθεί με εντυπωσιακά για την υγεία οφέλη.


Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να ενισχύσει τις φυσικές άμυνες του σώματός μας. Τα αντιοξειδωτικά είναι στοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτό το πετυχαίνουν προστατεύοντας τα κύτταρα από επιβλαβή μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες.

Όταν οι ελεύθερες ρίζες συσσωρεύονται, μπορούν να προωθήσουν μια κατάσταση γνωστή ως οξειδωτικό στρες , η οποία έχει συνδεθεί με πολλές χρόνιες ασθένειες.


Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση περισσότερης βιταμίνης C μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο αίμα σας έως και 30%. Αυτό βοηθά τις φυσικές άμυνες του οργανισμού να καταπολεμήσουν τυχόν φλεγμονές.


Αναλυτικότερα:


Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης: Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης τόσο σε άτομα με όσο και χωρίς υψηλή αρτηριακή πίεση.


Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου: Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Πολλοί παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων ή LDL (κακή) χοληστερόλη και χαμηλά επίπεδα HDL (καλής) χοληστερόλης. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτών των παραγόντων κινδύνου, οι οποίοι μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.Βοηθά στην πρόληψη της έλλειψης σιδήρου: Ο σίδηρος είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που έχει ποικίλες λειτουργίες στο σώμα. Είναι απαραίτητο για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα. Τα συμπληρώματα βιταμίνης C μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της απορρόφησης του σιδήρου από τη διατροφή. Η βιταμίνη C βοηθά στη μετατροπή του σιδήρου που απορροφάται ελάχιστα, όπως φυτικές πηγές σιδήρου, σε μορφή που είναι πιο εύκολο να απορροφηθεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με δίαιτα χωρίς κρέας, καθώς το κρέας είναι μια σημαντική πηγή σιδήρου.Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης C είναι να ενισχύσουν τo ανοσοποιητικό τους .

Πρώτον, η βιταμίνη C βοηθά στην ενθάρρυνση της παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων που είναι γνωστά ως λεμφοκύτταρα και φαγοκύτταρα, τα οποία βοηθούν στην προστασία του σώματος από λοιμώξεις.

Δεύτερον, η βιταμίνη C βοηθά αυτά τα λευκά αιμοσφαίρια να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, προστατεύοντάς τα από βλάβες από δυνητικά επιβλαβή μόρια, όπως οι ελεύθερες ρίζες.

Τρίτον, η βιταμίνη C είναι ουσιαστικό μέρος του αμυντικού συστήματος του δέρματος. Μεταφέρεται ενεργά στο δέρμα, όπου μπορεί να δράσει ως αντιοξειδωτικό και βοηθά στην ενίσχυση των φραγμών του δέρματος.

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η λήψη βιταμίνης C μπορεί να μειώσει το χρόνο επούλωσης των πληγών.Βοηθάει στη διατήρηση της καλής μνήμης: Η άνοια είναι ένας ευρύτερος όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή συμπτωμάτων κακής σκέψης και μνήμης. Επηρεάζει πάνω από 35 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και συνήθως εμφανίζεται κυρίως σε ηλικιωμένους. Μελέτες δείχνουν ότι το οξειδωτικό στρες και η φλεγμονή κοντά στον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη και τα νεύρα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο άνοιας. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Τα χαμηλά επίπεδα αυτής της βιταμίνης έχουν συνδεθεί με μειωμένη ικανότητα να σκέφτονται και να θυμούνται.

Επιπλέον, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με άνοια μπορεί να έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης C στο αίμα. Επιπλέον, η υψηλή πρόσληψη βιταμίνης C από τροφές ή συμπληρώματα έχει αποδειχθεί ότι έχει προστατευτική επίδραση στη σκέψη και τη μνήμη καθώς μεγαλώνουμε.

Βιταμίνη C θα βρείτε σε μεγάλη περιεκτικότητα στα ροφήματα που πωλούνται στο γυμναστήριο σε πολλές διαφορετικές γεύσεις!


44 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page