top of page

Άσκηση και γυναίκα

Η άσκηση είναι σημαντική για να μας κρατάει χαρούμενους, υγιείς και δυνατούς. Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να ξεκινήσει κανείς να γυμνάζεται και μερικοί επιπλέον αν είσαι γυναίκα!





Μειώνει τον κίνδυνο άνοιας.

Τα ποσοστά άνοιας είναι μεγαλύτερη στον γυναικείο πληθυσμό. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έδειξε ότι η άσκηση είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυτής της δύσκολης νόσου.


Έχει θετική επίδραση στη γονιμότητα. Η άσκηση είναι ευεργετική για όσες προσπαθούν να μείνουν έγκυες, καθώς και κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Το να είσαι ενεργός και να ζεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής βοηθά στη διαχείριση του βάρους.


Η άσκηση, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, είναι ασφαλής και ωφέλιμη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έδειξε ότι οι μητέρες που ασκούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν υπέρβαρα παιδιά. Τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες που αθλούνται αναπτύσσουν επίσης καλύτερες κινητικές δεξιότητες .


Μειώνει το κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η αδράνεια αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.


Βελτιώνει τη ψυχική υγεία. Η άσκηση βελτιώνει επίσης την ψυχική υγεία και βοηθά στην προστασία των γυναικών από δύσκολες καταστάσεις όπως το άγχος και η κατάθλιψη. 


Το να είσαι ενεργός χρησιμεύει ως ένα ισχυρό εργαλείο τόσο για την πρόληψη όσο και για τη διαχείριση συμπτωμάτων που σχετίζονται με διαταραχές της ψυχικής υγείας.

Προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις:


Παρά τις τρομακτικές στατιστικές γύρω από τους θανάτους από καρδιακές παθήσεις, τα αποτελέσματα αυτά είναι κυρίως αποτρέψιμα μέσω ενός υγιεινού τρόπου ζωής - συμπεριλαμβανομένης της τακτικής σωματικής δραστηριότητας.


Πολλές γυναίκες και ιδιαίτερα μητέρες, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν το χρόνο να ασκηθούν διότι νιώθουν ενοχές ότι δεν περνούν αρκετό χρόνο με τις οικογένειες τους για να ασχοληθούν με τη προπόνηση.


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ…

Όχι μόνο δεν είναι εγωιστικό να κάνετε τον εαυτό σας προτεραιότητα, αλλά επίσης ωφελεί την οικογένειά σας κάνοντάς σας πιο ευτυχισμένους και κρατώντας σας για περισσότερο.


Όσον αφορά τις συμβουλές υγείας και φυσικής κατάστασης, είναι σημαντικό να λάβετε τις σωστές συμβουλές από εξειδικευμένο επαγγελματία. Στο Royal Fit μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε!


56 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page