top of page

Κυτταρίτιδα, Εμφάνιση και καταπολέμηση!


Η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα θέματα που ταλανίζουν το γυναικείο πληθυσμό, φαινόμενο που αυξάνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Τι είναι όμως η κυτταρίτιδα ; Μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι ευθύνεται για την εμφάνιση και την αύξησή της;

Κάνοντας λόγω για την κυτταρίτιδα, αναφερόμαστε στην ανομοιογενή κατανομή μορίων λίπους στο συνδετικό ιστό και η κατακράτηση νερού σε αυτόν. Απότοκο αυτού είναι η χαλάρωση και η αλλαγή τόσο την υφής όσο και της εξωτερικής όψης της περιοχής. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι οι γλουτοί, οι μηροί, η κοιλιά και τα μπράτσα ανεξαρτήτως κιλών ή λιπώδους μάζας.

Η εμφάνιση και η αύξηση της κυτταρίτιδας δεν είναι μόνο αποτέλεσμα κάποιας κακιάς συνήθειας αλλά οφείλεται σε πολλούς λόγους.

Από τα πιο βασικά αίτια της κυτταρίτιδας είναι

⦁ η κληρονομικότητα, η οποία ευθύνεται για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας βάση γενετικών παραγόντων

⦁ Η κακή διατροφή, η οποία ευθύνεται κατά ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό για την εμφάνισή της κυτταρίτιδας στο σώμα

⦁ Η κακή κυκλοφορία του αίματος, η οποία δυσκολεύει την καύση του λίπους και επιταχύνει την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας

⦁ Οι ορμονολογικές διαταραχές

⦁ Οι καταχρήσεις (κάπνισμα, αλκοόλ κ.τ.λ.)

⦁ Το στρές

⦁ Η καθιστική ζωή, γιατί μια καθημερινότητα δίχως άσκηση και κίνηση είναι λογικό να δημιουργεί προβλήματα, ένα εξ αυτών και η κυτταρίτιδα

Υπάρχει όμως τρόπος να το μειώσουμε όλο αυτό ή και να το εξαφανίσουμε; Υπάρχει αλλά όπως και οι αιτίες της εμφάνισης της κυτταρίτιδας έτσι και ο τρόπος αντιμετώπισης αποτελείται από πολλά σκαλοπάτια και φυσικά θα χρειαστεί χρόνο, δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη.

Οι πιο απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι:

⦁ Συχνή και σωστή άσκηση. Η άσκηση βοηθάει και στην καταπολέμηση κυτταρίτιδας καθώς συμβάλλει στην καύση λίπους και αύξηση μυϊκής μάζας αλλά και σύσφιξης του σώματος.

⦁ Σωστή διατροφή! Άσε τα Junk food πίσω σου και αντικατάστησέ τα με πιο υγιεινά σνακ και τροφές. Κατανάλωσε πολλά φρούτα και λαχανικά, ακολούθησε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή και ετοιμάσου να δεις τα αποτελέσματα στο σώμα μου.

⦁ Πιες Νερό! Από τα πιο βασικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας είναι το νερό. Πιες νερό λοιπόν και αντικατέστησε τα αναψυκτικά με διάφορα αφεψήματα που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα (π.χ. πράσινο τσάι).

⦁ Κάνε απολέπιση στο σώμα σου σε συνδυασμό με μασάζ στις συγκεκριμένες περιοχές και διώξε από πάνω σου όσα δεν χρειάζεσαι.

⦁ Έχεις δοκιμάσει αυτομάλαξη με foam roller; Τι περιμένεις; Η όψη και η υφή του είναι αυτά που το κάνουν ένα από τα πιο κατάλληλα εργαλεία στον αγώνα εναντίον της κυτταρίτιδας.

⦁ Reboots. Δοκίμασε τις μπότες μασάζ, απόλαυσε τα 30’ που θα χρειαστείς για να κάνεις reboots και δες άμεσα αποτελέσματα στα πόδια σου, όχι μόνο σε ότι αφορά την κυτταρίτιδα.


Τώρα που ενημερώθηκες, δεν έχεις δικαιολογία για να μην ξεκινήσεις την προσπάθειά σου.


75 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page