top of page

ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ: Μια εξέχουσα δύναμη στη χρήση μετρήσεων

Η Λιπομέτρηση είναι μία διαδικασία μέτρησης του λίπους του σώματος μας που μπορεί να γίνει με πολλά όργανα. Όμως, λίγα είναι εκείνα που προσφέρουν ΑΚΡΊΒΕΙΑ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑ!

Ένα όργανο μέτρησης λίπους θεωρήθηκε αναγνωρισμένο ως βιομηχανικό πρότυπο για πολλά χρόνια λόγω της μεγάλης ΑΚΡΊΒΕΙΑΣ που παρείχε! Το όργανο αυτό ονομάστηκε Δερματοπτυχόμετρο και σύμφωνα με τις Ιατρικές συσκευές αναγνωρίζεται ως ‘Μία εξέχουσα δύναμη στη χρήση μετρήσεων’ !!





Το Δερματοπτυχόμετρο είναι το όργανο μέτρησης των δερματοπτυχών του σώματος και είναι ειδικά σχεδιασμένο για μετρήσεις λίπους στην επιφάνεια του δέρματος!

Στο RoyalFit παρέχεται η δυνατότητα λήψης δερματοπτυχών με το Δερματοπτυχομετρικό όργανο ακριβείας “Harpenden Skinfold Caliper” ή αλλιώς “Caliper δέρματος” .

Το Δερματοπτυχόμετρο Ηarpenden έχει χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα διεθνούς ενδιαφέροντος σε όλον τον κόσμο και είναι το πιο ΑΚΡΙΒΈΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΤΥΧΌΜΕΤΡΟ που υπάρχει !


Τι είναι η Δερματοπτυχομέτρηση λοιπόν ; Για την ποσοστιαία σύσταση σε λίπος του ανθρώπινου σώματος, χρησιμοποιούνται κάποιοι προγνωστικοί δείκτες. Ένας από τους δείκτες αυτούς είναι οι Δερματοπτυχές του σώματος! Και αυτό, διότι το μεγαλύτερο μέρος του σωματικού λίπους βρίσκεται υπό τη μορφή υποδόριου λίπους, το οποίο μπορεί να μετρηθεί με ΕΥΚΟΛΊΑ και ΑΚΡΊΒΕΙΑ με το Δερματοπτυχόμετρο!


Και σε ποια σημεία γίνεται η Δερματοπτυχομέτρηση;

Τα κυριότερα σημεία είναι:


1)Τρικέφαλος

2)Μεσομασχαλιαία

3)Υπωπλάτιος

4) Μηρός

5)Υπερλαγόνια

6) Κοιλιακή χώρα

7)Στήθος


50 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page