top of page

Τι πρέπει να τρώμε πριν και μετά την προπόνηση;

Έγινε ενημέρωση: 27 Ιαν 2023

Το φαγητό λειτουργεί ως καύσιμο για τον οργανισμό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη προπόνηση. Σκεφτείτε το σώμα σας ως ένα όχημα το οποίο για να κινηθεί χρειάζεται τα καύσιμα αυτά. Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέχετε τα κατάλληλα καύσιμα στον οργανισμό σας με το να τρέφεστε σωστά.


Η κατάλληλη τροφή και υγρά πρέπει να καταναλώνονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση για να διατηρηθεί η συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα κατά τη διάρκεια της άσκησης, να μεγιστοποιηθεί η απόδοση σας και να βελτιωθεί ο χρόνος αποκατάστασης. 

Οι αθλητές πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένοι πριν από την άσκηση και να πίνουν αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση για να εξισορροπήσουν τις απώλειες υγρών.



Before workout


Δύο ώρες πριν τη προπόνηση καλό θα ήταν:

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας

Τρώτε καλούς υδατάνθρακες όπως δημητριακά ολικής αλέσεως (ένα τοστ ολικής αλέσεως, μπάρες δημητριακών, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι, φρούτα και λαχανικά ) και τροφές που περιέχουν καζεΐνη (η καζεΐνη είναι μια πηγή πρωτεΐνης που απορροφάτε αργά στο σώμα. Καζεΐνη περιέχουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι).


Εάν έχετε μόνο 5-10 λεπτά πριν ασκηθείτε, φάτε ένα κομμάτι φρούτο όπως ένα μήλο ή μία μπανάνα.


Το κλειδί είναι να καταναλώνεις υδατάνθρακες που χωνεύονται εύκολα, ώστε να μην νιώθεις υποτονικός


After Workout


Μετά τη προπόνηση πρέπει να ανεφοδιάσετε το ρεζερβουάρ σας, καλό θα ήταν στα επόμενα 45 λεπτά!


Καταναλώστε υγρά, πιείτε νερό, φυσικά. Ακόμα μπορείτε να καταναλώσετε κάποιο χυμό, όπως χυμό πορτοκαλιού που παρέχει και βιταμίνες.

Καταναλώστε υδατάνθρακες γιατί είναι το κύριο καύσιμο για τους μυς σας και πρωτεΐνες όπως (αυγό, φιλέτο κοτόπουλο, σολομό κα). 

Στα 20-60 λεπτά μετά την προπόνηση, οι μύες σας μπορούν να αποθηκεύσουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες ως ενέργεια και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση σας και να βοηθήσουν στην μυϊκή ανάπτυξη.


Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να τηρούμε τους κανόνες αυτούς ώστε συνδυαστικά με το κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης να επιτύχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ορατά αποτελέσματα.


120 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page